Ако изведнъж установите, че имате прекомерна загуба на коса, трябва

...
 
Ако изведнъж установите, че имате прекомерна загуба на коса, трябва
Коментари Харесай

ЛЕСНИ ДОМАШНИ СРЕДСТВА СРЕЩУ КОСОПАД

 

Ако внезапно установите, че имате несъразмерна загуба на коса, би трябвало да се консултирате с лекуващият ви доктор, защото това може да се дължи на здравословен проблеми. Загубата на коса и накъсването могат да бъдат с хормонален генезис (особено по време на менопаузата), проблеми с щитовидната жлеза и дефицит на значими микроелементи.

Представяме ви 7 лесни домашни средства против косопада и подсилване на косата.

Пазарът изобилства от скъпи козметични артикули за лекуване на чуплива и изтъняваща коса, само че има подозрения по отношение на тяхната успеваемост. Редица фактори, свързани с дефицит на витамини и метод на живот, могат елементарно да бъдат преодолени сами, без огромни разноски, като употребявате тези 7 лесни домашни средства против косопад.

# 1: Направете проверка на методът ви на хранене.

Има редица основни фактори в диетата за здравословен напредък на косата. Протеинът е значим за подсилване на косата и поощряване растежа — сухото месо, млечните артикули и боба, са положителни източници. Омега 3 мастните киселини също са значими, тъй като понижават възпалението и поддържат здравето на скалпа, за задачата включете в диетата си ядки и семена, яйца и риба.

# 2: Хранителни добавки.

Препоръчваме ви да говорите с вашия доктор или фармацевт, преди да започнете да приемате някакви хранителни добавки, само че има някои, които при вярно приемане, сигурно ще са потребни за лекуване на косопад. Ако загубата на коса е породена от анемия, желязото ще помогне за битка с нея. По същият метод хората с метаболитни нарушавания могат да имат тънка и чуплива коса, като в този случай цинкът и биотинът са потребни добавки.

# 3: Ограничете излагането на химикали.

Повечето от нас, безусловно, „ бомбардират “ косата и скалпа с химикали под формата на шампоан, еликсир и други артикули за коса. За някои кожата не реагира добре на сулфати, което значи да изберете органични или естествени артикули за коса.

# 4: Масажирайте скалпа.

Нежният масаж с върха на пръстите усъвършенства кръвообращението, подтиква космените фоликули, понижава напрежението и усъвършенства умствената работа. Опитайте масаж с кокосово или бадемово масло.

# 5: Използвайте алое вера.

Алоето съдържа ензими, които предизвикват здравословния напредък на косата, а алкалните му свойства могат да балансират равнищата на pH на скалпа. Също по този начин, се бори сполучливо с възпалението и дразненето на скалпа, които могат да бъдат фактори за изтъняване на косата. Нанесете гел или сок от алое непосредствено върху скалпа и оставете за няколко часа, след което изплакнете с топла вода.

# 6: Намалете топлинният резултат.

Ако постоянно употребявате сешоар, изправяне или къдрене, то в допълнение натоварвате, към този момент изтощената ви коса.

Освен понижаване на термичното влияние, пробвайте тази рецепта: смесете яйчен жълтък с една супена лъжица зехтин и нанесете маската върху влажна коса. Оставете да работи 30 минути и по-късно изплакнете с хладка вода. Протеините, мазнините и маслото оказват помощ за възобновяване на повредената коса.

# 7: Намалете равнището на напрежението.

Емоционалният стрес се отразява на физическото ви здраве и косата не прави изключение. Ако сте уплашени до точката, в която това се отразява на съня и храненето, това способства за прибързано стареене, в това число и загуба на коса.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР